Absinth kopen? | Koop absinth online | Booze & Wines

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Absinth

Op zoek naar absinth? Boozewines.nl heeft een ruim assortiment aan absinth voor een voordelige prijs zoals Absinth. Uw favoriete absinth bestelt u gemakkelijk online bij uw online slijterij.

Het verhaal achter absinth

Er is bijna geen andere sterke drank waarover zo veel legenden bestaan als absinth. Zo zou Vincent van Gogh zich in een absintroes een oor hebben afgesneden.

In de 19e eeuw was de sterk alcoholische drank (45 tot 75% alcohol) bijzonder geliefd in kunstenaarskringen en gold hij als roesmiddel voor Parijse bohémien. Toen de goedkope industriële alcohol de brandewijn verdrong, ontwikkelde het absinth zich zelfs tot een soort volkse drug. Uiteindelijk werd absinth echter vanwege zijn verwoestende uitwerkingen als verslavend beschouwd en vanwege zijn negatieve effecten op de gezondheid aan het begin van de 20e in bijna heel Europa verboden.

Deze uitwerkingen waren hoofdzakelijk toe te schrijven aan de neurotoxine thujon, die in het alsemkruid zit. Vrees echter niet: de sinds 1998 in de EU toegestane absint is een mildere variant, waarbij het aandeel thujon wettelijk is vastgelegd (maximaal 10 mg/kg bij meer dan 25% alcohol is toegestaan). Sindsdien viert absinth zijn grote comback en geldt hij opnieuw als cult- en modedrank.

Uw online slijterij met een ruim aanbod aan absinth

Bij Booze & Wines zijn wij iedere dag hard aan het werk om ons assortiment zo compleet mogelijk te maken. U treft bij ons een ruime selectie aan absinth. Gemakkelijk online te bestellen en eenvoudig thuis laten bezorgen. Door onze ruime voorraad zijn alle producten snel leverbaar, wanneer u voor 15:00 besteld, heeft u uw favoriete absinth de volgende dag al in huis!

U kunt bij ons gemakkelijk en veilig betalen via iDeal, Afterpay, rembours of overboeking. Heeft u vragen of wenst u extra hulp bij u bestelling? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Wacht niet langer, koop uw absint gemakkelijk online!