Vega Clara Mario 75CL
Vega Clara is ontstaan vanuit de droom van Clara Concejo om haar eigen wijnhuis te hebben. In 2005 kocht zij een oude wijngaard en in 2010 bouwde ze haar wijnhuis. Als één van de meeste prestigieuze boetiek wijnhuizen van Ribera del Duero onderscheiden ze zich door 100% organische wijnen te maken, die altijd uit een blend bestaan. Samen met wijnmaker Juan Ayuso (zeer bekend in de regio) maakt Clara het onmogelijke, mogelijk.
Vega Clara bezit ca. 8 ha wijngaarden, verdeeld over drie percelen; Pago de Carretuerta (Vina Vieja, de wijngaard van Clara), Pago de Carrantigua en de oudste buiten het dorp Los Majuelos de Anguix. De eerste is waar de kostbaarste schat van het wijnhuis ligt: een ‘oude’ Cabernet Sauvignon wijngaard, die dateert uit 1969 en is aangelegd op een hoogte van 720 meter. Het is een van de oudste wijngaarden in de hele regio.
Druiven (75% Tempranillo, 25% Cabernet Sauvignon) afkomstig uit de ‘’golden strip’’ Quintanilla de Onésimo, van de ouds aangeplante Cabernet wijngaard uit DO Ribera del Duero, 1969! De Tempranillo is afkomstig van 2 andere wijngaarden. De 3 verschillende terroirs geven deze wijn zijn unieke complexiteit. Na handmatige oogst en traditionele vinificatie in RVS rijpt de wijn 16 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 30% Amerikaans en 70% Frans.
Diep granaat rood van kleur. In de neus zowel rijpe als frisse aroma’s van rood fruit, kruidig strak en elegant. In de mond zwoel en rijk met kruidige tonen van zwartfruit, zijdezachte tannines en een heerlijke zuurgraad. De afdronk is aangenaam en aanhoudend.
Datasheet
- Artikelnummer
- 641212
- Wijnhuis
- Vega Clara
- Land
- Spanje
- Streek
- Ribera del Duero
- Soort
- Rood
- Druivensoort
- Tempranillo
- Druivensoort 2
- Cabernet Sauvignon
- Druivensoort 3
- ..
- Smaak
- Complex-krachtig-vol
- Rijping
- Eikenhout
- Keurmerk
- Biologisch
- Jaargang
- NV
- Alcoholpercentage
- 14.5%
- Inhoud
- 75cl.