Vega Clara Dacan 75cl
Vega Clara is ontstaan vanuit de droom van Clara Concejo om haar eigen wijnhuis te hebben. In 2005 kocht zij een oude wijngaard en in 2010 bouwde ze haar wijnhuis. Als één van de meeste prestigieuze boetiek wijnhuizen van Ribera del Duero onderscheiden ze zich door 100% organische wijnen te maken, die altijd uit een blend bestaan. Samen met wijnmaker Juan Ayuso (zeer bekend in de regio) maakt Clara het onmogelijke, mogelijk.
Vega Clara bezit ca. 8 ha wijngaarden, verdeeld over drie percelen; Pago de Carretuerta (Vina Vieja, de wijngaard van Clara), Pago de Carrantigua en de oudste buiten het dorp Los Majuelos de Anguix. De eerste is waar de kostbaarste schat van het wijnhuis ligt: een ‘oude’ Cabernet Sauvignon wijngaard, die dateert uit 1969 en is aangelegd op een hoogte van 720 meter. Het is een van de oudste wijngaarden in de hele regio.
De druiven (Tempranillo 95%, Garnacha 5%) voor deze wijn zijn afkomstig van Pago de Valtarrena, een wijngaard met een uniek microklimaat, en zeer speciaal terroir. De 80 jaar oude stokken staan op een bodem van zand met een diepe klei laag. Na traditionele vinificatie in RVS rijpt de wijn voor 18 maanden op kleine Frans-eikenhouten vaten van 100% nieuw hout.
Er zijn slechts 1969 flessen van gemaakt, en de gehele opbrengst van de wijn is besteed aan onderzoek naar een biologisch geneesmiddel tegen Diabetes Type 1.
De wijn is diep granaat rood van kleur met een paarse gloed aan de rand. In de neus aroma’s van kruiden, wilde bloemen, venkel, lavendel en tijm. In de mond volwassen tannines, en de unieke balans van één terroir die de tempranillo zijn uitzonderlijke expressie geeft.
Datasheet
- Artikelnummer
- 641213
- Wijnhuis
- Vega Clara
- Land
- Spanje
- Streek
- Ribera del Duero
- Soort
- Rood
- Druivensoort
- Tempranillo
- Druivensoort 2
- Cabernet Sauvignon
- Druivensoort 3
- ..
- Smaak
- Complex-krachtig-vol
- Rijping
- Eikenhout
- Keurmerk
- Biologisch
- Jaargang
- NV
- Alcoholpercentage
- 14.5%
- Inhoud
- 75cl.