

Naast wijngaarden in eigen beheer werkt Wildeberg samen met een aantal genormeerde wijnmakers om samen een productie poel te vormen. Gemaakt volgens de filosofie van de familie Rossouw, wijn maken met zo min mogelijk interventies. Deze wijn kent een wilde vergisting en grove filtratie om het ruige maar toch elegante karakter van de wijngaarden vast te leggen. Semillon (80%) uit Franschhoek wordt op 600 litervaten gefermenteerd waarna deze nog 10 maanden rijpt op franks/oostenrijks eikenhouten vaten. De overige 20% sauvignon blanc druiven wordt gemaakt in roestvrij stalen vaten.
Wildeberg is een kleine wijnboerderij gevestigd in Franschhoek, Zuid-Afrika. Jan du Plessis Rossouw, de huidige wijnmaker, is geboren om het familie bedrijf van zijn ouders voort te zetten. Hij volgde hiervoor een universitaire opleiding oenologie aan de ‘’winemaking university of Stellenbosch’’. Franschhoek ligt aan de uiterste rand van de kustelijke regio Westkaap. Naast de 10 hectare die dit wijnhuis in Franschhoek heeft, bezitten ze ook wijngaarden in andere delen van de prachtige Westkaap, ook wel de Wildeberg terroirs genoemd. De rest van de druiven uit deze regionen worden gebruikt voor de productie van hun prijs-kwalitatieve Wild House, huiswijnen.
Datasheet
Je bent misschien ook geïnteresseerd in