Scriani Valpolicella Classico Superiore DOC 75CL
search
  • Scriani Valpolicella Classico Superiore DOC 75CL
  • Scriani Valpolicella Classico Superiore DOC 75CL

Scriani Valpolicella Classico Superiore DOC 75CL

€ 16,79
Inclusief belasting

Het wijnbedrijf Scriani is een klein juweeltje in het hart van het Valpolicellagebied. Gelokaliseerd in de plaats Fumane wordt dit bedrijf omgeven door wijngerelateerde tradities. Het is dan ook niet voor niets dat dit één van de bekendste wijnstreken in Italië en ver daarbuiten is. Mary and Stefano Cottini hebben nu de leiding over dit familiebedrijf. De Cottinifamilie heeft een lange historie in de wijnbouw in Veneto en vele generaties zijn hen voor gegaan. Zij werken met veel passie en toewijding aan hun prachtige wijnen. Het cultiveren van gezonde druiven gebeurt met veel liefde en respect voor de tradities. Daarbij is oog voor de natuur ook uiterst belangrijk. Al het werk in de wijngaarden zoals het snoeien en de oogst van de druiven wordt hier met de hand gedaan. De wijngaarden Mandolan, Bosco, Carpané, Tondin en La Costa liggen rond hun bedrijf en huis in Fumane. Hier zijn de druivenstokken tussen de 10 en 55 jaar oud en groeien volgens het Pergolasysteem met 3300 planten per hectare.

Aantal
op voorraad

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de wijngaarden ”Ronchiel”, “La Costa”, “Monte Sant’Urbano”. Eind oktober worden deze met de hand geselecteerd en geoogst. De most ondergaat een ‘’macceratie’’ van 15 dagen waarna deze natuurlijk vergist. Hierna rijpt de wijn 12 maanden in grote eikenhouten vaten, en nog 3 maanden op fles.

Granaat rood van kleur. In de neus fruitig met tonen van zwarte bes en kers. In de mond zacht en rond met zoete tannines die mooi opgaan in de structuur van de wijn.

639294 | 105 Items

Datasheet

Land
Italie
Streek
Veneto (Valpolicella)
Druivensoort
Corvina, Corvinone, Rondinella
Alcoholpercentage
13.0%
Inhoud
0.75 liter
Commentaar (0)